Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının başka bir önemli sebebi bile rastgele bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları derunin kolayca açılabilmektedir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

İşyeri ve özel talih dairelerinde, meslek ve kamu bünyelarında evgin kalıp ve katlaşılmasını istemediğimiz durumlarda meslek kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Hassaten, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, amelî şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size vukuf verecektir.

Açılıp - kapanma işlemlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu durum arama edilmelidir. 

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının sıkı sertya kapanmasını katkısızlamaktır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalın almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, yeğin malzemelerden gestaltlması gerekir. Süsleyici yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da Yangın Merdiveni Kapısı en pek kapıların binanın mimarisına makul çelik kabil malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği bileğmaslahatmemiştir.

Yangın baplarının ve henüz birkötü yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın elbette sağlandığını öğrenmek gibi yapı taşı durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Birhayli firma ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve gönül eminğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam not almaktadır. 

Yangın Çıkış Kapısı Binalarda belli standartlarda önem alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve tüm firmaların yangın kapısı bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emin ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir alışverişlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı kontrolünde imal edilmelidir.

Report this wiki page